Hvem er jeg?

Jeg hedder Ester Longsted og bor nu på 16. år på Avernakø sammen med min mand - så ja, vi er tilflyttere, og sæt gerne "glade" foran.

Da børnene flyttede hjemmefra, skulle drømmen afprøves med at bo på en af de danske micro-øer, med en indbyrdes aftale om, at var der een af os, der ikke trives som ø-bo, så måtte vi sælge ø-huset og flytte tilbage til Odense (hurraa - INGEN af os har nogensinde fortrudt valget. Vi stor-trives som ø-boer. At valget lige faldt på Avernakø var faktisk en ren tilfældighed. Det var nemlig her HUSET lå. Faldt pladask for det smukke længehus med havudsigt og masser af jord til (altså ikke masser af jord i landmands-målestok, men mere end rigeligt til os). Solgte huset i Odense og kastede mange penge i restaurering af vores nyerhvervede husmandsted med tilhørende store lade. Nu er huset top-tunet, total restaureret med respekt for husets byggestil og alder, haven anlagt og nu leves livet her på skønneste vis i et hus vi elsker - fyldt med sjæl,charme og skøn energi -, beliggende på en lille bid af paradis blandt lidt over 100 andre øboere på vores lille ø. Vi har ikke fortrudt ét eneste sekund vores valg om at blive ø-boere. 

Sejlturen til Avernakø fra den hyggelige købstad Faaborg tager 1 time, hvis færgen runder Lyø (nabo-øen som vi deler færge med)- og ca. 30 min. hvis vi tager en direkte færge til vores ø.

Vi pendlede til arbejde på Fyn, da vi flyttede til Avernakø - og det kan altså godt lade sig gøre. Nu er vi folkepensionister. Tiden går med faste børnebørn-dage i ugen. Det er vores faste hyggedage med guldklumperne. Ellers fisker manden (ja-ja han kommer skam hjem med en dejlig stor havørred indimellem). Jeg har i perioder gang i maleri-projekter ved staffeliet, maler sten, fremstiller salve og læbepomader, energi-armbånd af

ægte krystalsten, har altid gang i haveprojekter, elsker shelterture, mad over bål, vinterhygge ved bålstedet m.m.m.

Meget af det jeg fremstiller sælges i min lille stalddørs-butik på matriklen.

Ellers går rigtig meget tid også med fællesskaberne på øen. Her sker altid noget i fællesskabets tegn - og man kan deltage eller lade være. Hurra for de gode fællesskaber på tværs af alder og social status.

Avernakø er fællesskabernes ø, og vi elsker det.

Vi er lige netop der, hvor vi skal være.

Smiley.