Vores liv på Avernakø


Hvor vi wrapper børnene i edderkop-spind til Halloween - men sig det endelig ikke til nogen. Det kunne jo hindre enhver tilflytning af børnefamilier til øen. Smiley

With love Avernakø

**********

Hvor vi gør ALT for at skræmme øens børn.

With love Avernakø

**********


Hvor vi skal over havet, for at komme  hjem. (Jo-jo - rolig nu! - vi har også en færge.)

With love Avernakø

**********

Hvor der er åbne vidder,  hvor øjet kan se langt, og hvor der er højt til himlen.

With love Avernakø

**********

Hvor vi ønsker nye beboere

Hjertelig Velkommen.

With love Avernakø

**********

Ø-liv garneret med alt mellem himmel og jord.

Følg med her!


Efterårsmorgen. Første morgenfærge kl. 07.00. Kimingen brydes af solopgangen. Det kan da kun blive en dejlig dag. Smiley

With love Avernakø

**********


Set på øens opslagstavle!

Møde om iværksætteri for bosiddende på Bjørnø, Lyø eller Avernakø = 3 små skønne øer i Det Sydfynske ø-hav. Så nu ved du ihvertfald det, hvis du er iværksætter, har købt hus på een af de 3 øer og er flyttet til din ø-adresse inden 22. Maj 2023.

Piiift! : du kan nå det endnu. Check selv ledige huse ud på nettet. F.eks. på Facebook "Avernakø et godt sted at leve". Også på www.avernakø.dk, www.bjørnø.info og www.lyø.dk.

With love Avernakø og 2 andre små øer i Det Sydfynske ø-hav.

**********

Eye candy!

Eet af øens mange små vandhuller gør sig forårslækker. Pynter sig med de smukkeste fine hvide blomster.

With love Avernakø

**********

**********

Den længste rejse, du vil foretage dig i dit liv,er rejsen fra dit hoved til dit hjerte.

Citat: Gary Zukav

**********

Knitting by the Sea.

Strikkefestival i Faaborg. Dette afstedkom designet af  Faaborg-blusen, som ses på foto.

Der blev strikket overalt i byen: på caféer, på gaden, på vandretur i Svanninge Bakker, på skonnerten/galeasen??? Håbet - ja overalt. Endvidere forskellige foredrag i strikkesaloner over hele byen. Fantastisk event, som fik stor succes. Så stor at den afholdes igen næste år. Godt gået af strikkeglade ildsjæle at stable sådan et arrangament på benene.

With love my hood

Koordinaterne på min lille ø.

With love Avernakø

Flachback sommeren 2022.

With love Avernakø

Last summer reminder: Lazy day on Avernakø.

What´s not to like.

With love Avernakø

**********

Flashback sommeren 2022.

Jeps! - på lille Avernakø.

With love Avernakø

**********

Ej - helt ærlig! - er det her en rigtig bil???. Trunte 1 og trunte 2 kan slet ikke forstå, dette er en rigtig bil.Men jeg måtte svare: Ja - det er det. Sådan een havde vi, da jeg var barn. Vi kørte helt til Skagen i den - med tagbagagebæger på, hvor vores telt og alt andet campinggrej lå bunde fast med de der elastikstropper kaldet blæksprutter. Inde i bilen var vi 2 voksne og 3 børn. Det var altså helt vildt i 1950´erne bare at eje en bil. 

NB: Prøv lige at forklare sådan et par trunter her, hvad en tagbagagebæger er. Smiley. Jeg opgav, og måtte ty til foto via google.

**********

Flashback til forrige sommers aftenhygge med søde  naboer - i deres have. Sidde med vin og snack på skrænten i deres have - og med den mest forrygende udsigt over havet mod Fyn.

With love Avernakø

**********

Hvor er der sat gratis mad ud til hønsene?

Det er der på Avernakø. Øens købmand lægger grønt og brød (vi er her under niveau med "Too good to go") ud i denne plastkasse ved indgangsdøren til butikken. Så kan man tage lidt guffe-luffe med hjem til sine høns - kvit og frit. Hønse-madkassen her bliver hurtigt tømt for indhold, til glæde for øens høns.

With love Avernakø

**********


Når trunterne selv bestemmer, hvad de vil have af pålæg på deres bolle!:

Spegepølse med kagekrymmel.

Dessert: æblestykker med kagekrymmel,

Hellere kagekrymmel på spegepølse fra farmors køkken end levende myrer drysset over maden fra Noma. Smiley

**********


Sheltertur . Solnedgangshygge ved bålet.

Sikke en solnedgang. Se da lige den himmel og det hav. Hvor er naturen fantastisk.

Love my hood.

**********

**********

Der er ingen vej til glæden.

Glæden er vejen.

Citat: Budda

**********

Nem lækker lagkage:

3 lagkagebunde

Vanilje smørcreme (jeg bruger den i pulverform)

Æblemos (hjemmelavet eller købt)

En squise Baily (undlades hvis børn skal nyde lagkagen også)

Flormelis

Rør-chokoladekiks på dåse

Piskefløde (1/4 liter til kanten rundt pr. lagkage).

Fyldes lægges nu skiftevis mellem lagkagebundene. Et lag fyld godt med æblemos. Et lag fyld med rigelig mængde vanilje smørcreme, hvor bunden er vædet med Baily (mængde efter behov). Husk at gemme lidt vanilje-smørcreme til pynt toppen af lagkagen, hvis du ønsker det. Sluttelig smøres glasur på (jeg har brugt hvid - men chokoladevarianten vil også være god). Inden glasuren tørrer knuses groft i hånden 3 kiks-chokolade-rør med løs hånd hen over glasuren.

Pynt kanten hele vejen rundt med pænt lag flødeskum samt en dut i midten.

Lad lagkagen trække på køl i ca. 2 timer inden serveringen.

Lagkagerne her er på budget - altså koster ikke mange basøre at lave, og de smager skønt - OG det visuelle indtryk fejler skam heller ikke noget.

Velbekomme

**********


Kan man da snart forlange mere af livet??? På sheltertur med denne udsigt på nethinden. Man kan jo sejle helt væk.

Whats not to like!

**********

Shelter-tur-udstyr.

Smiley

**********

Så bliver livet da ikke meget bedre!

Solen går ned med ildens farver mellem træerne, og jeg sidder og får lunet mine futter ved bålet.

Skumringshygge af største kaliber.

**********

Påsken byder på seltertur. Jeg elsker det. Overnatte i det fri, lave mad over bål, aftenkaffe med bål-pandekager og sirup. Sidde ved bålet i mørket og kikke stjerner, lytte på skumringens lyde - eller bare sidde og glæde sig helt ned i maven over, at sådan en sheltertur bød sig til.

Se da lige et flot shelter vi skal overnatte i. Fuldtømmer og græs på taget. Jeg er fuldstændig solgt. Dagen var smuk forårsdag, og natten blev krydret med frostgrader. Men det betyder intet. Sover med helulden skiundertøj, kondibukser samt uldsweater udenpå langærmet T-shirt. Læg hertil tykke uldne sokker, hue, godt liggeunderlag og en kvalitets-sovepose, som kan tåle adskillige minus-grader. Så fryser man ikke. At ligge og falde i søvn til nattens lyde og i pagt med naturen - det er helt specielt. Kan kun anbefales.

**********

Must have til sheltertur:

LYSKÆDER! Vi kører fuld skrue.

Love it!

**********

Een af rigtig mange fordele ved at bebo een af de danske micro-øer, det er, at medens man lige er ude af huset, så ligger der påske-hilsen med lækkerier på køkkenbordet fra yber-søde naboer. når man kommer hjem. Jamen altså - tusind tak for den på flere måder søde hilsen.

**********

Set på øens opslagstavle!

Rammer du Avernakø i påskedagene, så får du lige købmandens åbningstider, gældende for hele påsken.

With love Avernakø

**********

Set på øens opslagstavle!

Der sker altså masser på vores lille ø.

Ved godt der er længe til dette event løber af stablen, men ved også hvor hurtigt tiden går, og at vi - inden vi ser os om - har 1. juli. Smiley


With love Avernakø

**********

DIY

Er helt vild med de her mos-/lav-belagte grene, som der er helt vild mange af i naturen dette forår. Jeg har skåret grene til store vaser. Mega smuk og evig holdbar "buket". I dag fik jeg bundet små stumpe-rester af de mos-/irgrønne smuksakker  på birkeris-krans (krans bundet af de der lange smukke frynser = ris, der lige nu pryder hængebirken så smukt uden blade).

Resultatet af mine anstrengelser blev en fin rustik naturkrans, som lige om lidt skal ud at forårspynte vores hoveddør.

**********


Ren Morten Kock. Smiley

Vi kører familien til færgen med vores gamle dame af en Massey Ferguson. Hun er malet flot rød og lyder navnet "Bertha". (Tror da nok lige, at ALLE traktorer på Avernakø er blevet navngivet. Her bor nemlig også - udover Bertha -  "Tusindfryd" og Grappe, som jeg lige kan huske - men ved der er mange andre navngivne af racen traktor).

Som sagt er det ren Morten Kock - og den tese tager vores familie her gladeligt imod. De sidder i "Bertha´s" flotte røde anhængervogn, og holder fast i Morten Kock-stilen med lange græsstrå i munden samt stråhatte og kasket. Her sidder de så og gumler græsstrå, indtil færgen kommer.

Jaaamen!!! - jeg elsker det. 

**********

"Ej farmor!!! - har du knivet din finger?"

Jeg ELSKER små børns logiske forklaringer på ting der sker. Her er det vores lille prins på 3 år, der helt logisk spørger mig , om jeg har knivet min finger. Det er da lige det jeg har. Han ved ikke endnu, at det hedder "jeg har skåret min finger". Men hvad han ved er, at jeg skar mig på en kniv - ergo har jeg knivet mig. Hold op hvor er det klogt spurgt. De er f..... kloge de unger. 

Nærmest sproggenier vil jeg påstå.

Smiley

**********


På Avernakø hænger vi skibene op i træerne!

Sikke et marts-motiv jeg scorede fra Avernakø´s nord/øst-vendte skrænter. Det er koldt med klart i vejret. Solen skinner søvnigt sine stråler på total vindstille vand. Se da lige den genspejling af skibet i havet. Den lille dovne ø i baggrunden - det er  Svelmø, som ligger og slikker vintersol.

With love Avernakø

**********

Man kan måske fornemme, vi er ret forelskede i de får. Her er vores lille hyggelige campingspot  - med fårene som nærmeste naboer.

With love Avernakø

**********

Spottet på gåtur øen rundt.

Fake fuglehus. Der er slet ingen indflyvningshul. Det er blot malet på. Håber da virkelig ikke der kommer en fugl for "fulde hammer" og vil flyve ind ad  det hul, som slet ikke er der. Den bliver jo hårdt kvæstet. Har stor tiltro til, at øens fugle er for kloge til at afprøve stuntet. Smiley.

**********

Jeg oversætter lige denne skønne tekst skrevet på stor sten til dansk:

Familie!

Som grene på et træ, gror vi alle i forskellige retninger, men vores fælles rødder holder sammen på familien.

Så rigtigt som skrevet står. Træet symboliserer familien. Familiens medlemmer er grenene  på træet, og rødderne er dem, der holder sammen på  hele familien.

Ihvertfald sådan det burde være. Smiley.

**********

Første lune forårsdag. Sidder lige i haven og nyder et krus kaffe og et stykke lunt hjembagt surdejsrugbrød med fy-fy-skamme; puddersukker. Altså: det er lige så lækkert som en lækker kage.

Smiley

**********

Der er en revne i alting.

Det er sådan lyset kommer ind.

Citat: Leonard Cohen

**********

Familiens out-door-eventmager ringer og beder om et foto af stort træ til højre for nedgangen til strandengen, hvor Musikfestivalen AvernaX afholdes. Han arrangerer træklatring for de vovede under Avernax, og har udset sig dette træ som en mulighed til sit projekt. Jamen - foto her sendt til træ-manden (som altså har uddannelsen som bl.a. klatreinstruktør). Han arrangerer også masser er outdoor-events, hvis du lige står og skal bruge sådan eet. Interesseret?

Se mere på:

More Outdoor.dk

**********


Lille kik ind i noget af vores have på en søvnig grå marts-dag. Bare så I lige kan fornemme, hvor tæt vi er med de skønne får og lam. Der er kun lige et lille lavt stendige, som adskiller os fra vores mark, hvor øens fåreavler har sine får gående, så længe der er græs nok. Det er lidt ØV, når hvert et strå er bidt ned, og hele flokken her flyttes til grønnere græsgange.

Vi nyder samværet, så længe det varer. Smiley.

With love Avernakø

**********


Perfekt Halo-ring omkring solen - spottet fra vores have. Til oplysning: Halo´en dannes, når sollyset passerer gennem iskrystaller højt oppe over Jorden.

**********

Eet af mine pletskud fra aftensejllads hjem med lille erstatningsfærge (vores egen var lige gået i udu). Denne lille erstatningsfærge gjorde, at man nærmest sad i vandoverfladen under overfarten. Men se da lige et vand vi kunne kikke ned i under hele sejlturen. Vi har lige forladt Lyø, som skimtes i kimingen puttet i orange dyne til

natten. Smuk brydning af hækbølge fra båden danner bevægelse i havet.

(Den båd var så lille, at den ikke kunne kaldes en erstatningsFÆRGE, Det var faktisk en båd med overbygning - smiley)

Jeg ELSKER  ELSKER  dette foto.

Copyright: Mig.

With love Det Sydfynske ø-hav

**********

Hvor kan man hænge sin taske på stakit til senere afhentning, og være sikker på den stadig hænger der, når man afhenter den? 

Det kan man da på min lille ø - og helt sikkert også på alle de andre danske

micro-øer. 

With love Avernakø

**********

Fang de maleriske motiver på f.eks. min lille micro-ø. Smiley

With love Avernakø

**********

Som I selv kan se!

De maleriske motiver står i kø, hvis du giver dig selv ro - uden at stresse øen rundt - til at finde dem. Se da lige her!.

With love Avernakø

**********

Så er Bertha (vores Massey Fergusson anno "meget gammel") på vej hjem fra traktor-doktoren. Jeg kører følgebil, hvis hun pludselig skulle blive dårlig igen. Det skete ikke. Nu mangler vi kun sejlturen hjem, så har vi atter traktor på matriklen. Den har været savnet.

Welcome back Bertha

På vej hjem med aftenfærge sidst marts måned. Lyø lagt agter og kursen nu sat mod Avernakø. Se da lige en måneopgang. Kimingen brydes kun lige akkurat af lille Bjørnø. Himmel og hav går i eet - nu bare helt i smuk blå/violet nuancer. Jeg er bjergtaget. Tak du gamle Måne, for at vise dig på smukkeste vis på min vandvej, lige da jeg skulle sejle hjem.

Heldige mig..

With love Det Sydfynske ø-hav

**********

Lyø genererer også smukke motiver - og dens havn er ofte ren skonnert-land. Om sommeren ses tit store smukke skonnerter ligge til kaj her - og det syn nyder vi jo godt af som passagerer på færgen, når vi er på vej hjem til Avernakø med færgeafgang som runder Lyø. Det er nu ikke så tosset, når man får så flot et syn på nethinden som her, inden færgen stævner ud fra Lyø Havn med kurs mod vores egen lille ø. 

With love Det Sydfynske ø-hav

**********

Vi kommer desværre ikke.

Skal til familie-påske-tam-tam på fastlandet. Men normalt er vi SÅ klar på vild hyggelig dag med at rengøre Avernakø for affald, som ikke hører under betegnelsen "vores klodes grundstof".

With love Avernakø

**********

Tror s.. da snart jeg etablerer Avernakø Lagkagehus. Ind imellem går jeg helt amok i florale lagkager i alle afskygninger. Selv er jeg ikke vild med lagkager med flødeskum - men det er husets gæster heldigvis. Jeg går mere op i processen at kreere smukke spiselige lag-på-lag-kager, hvor ikke 2 må ligne hinanden, hverken i udseende eller smag. Min søde tand får så lidt lakrids til kaffen istedet for lagkage, og det er den fint tilfreds med.

********** 

I de her omgivelser opholder vi os - beboerne i Munke på Avernakø - når vi rejser Munke´s juletræ, tænder lysene på træet og julehygger med gløgg og pandekager, vafler eller æbleskiver ved Munke Gadekær, hvor juletræet står.

Altså - det er ren Morten Koch -

og gud hvor jeg elsker det.

With love Avernakø

**********

**********

Vær dig selv -

alle andre er alligevel optaget.

Citat: Oscar Wilde

**********

Min ø er i rivende udvikling - mange unge børnefamilier flytter til øen og starter iværksætteri. Vores flinke nabo (som er barnefødt på øen) starter produktion af cider. Vi bor i Kirkeby - så se lige teksten på glasset her:

Kirkeby cider!. Smiley

With love Avernakø

**********

Da Dr. Margret og Prins Henrik for år tilbage besøgte Avernakø, kom ældste barnebarn på besøg med prinsessekjole og diadem. Trunten fik en duftrose fra vores have - godt pakket i toiletpapir og stoppet ned i tom wc-rulle (kun stilken forstås) - for at beskytte truntens fingre mod de store torne. Så gik det rask hen til kirken, hvor mange flere prinsesser stod opstillet med blomster, for at modtage de kongelige, når de kom ud af kirken.  Og det er sikkert og vist: Dronning Margrethe modtog min prinsesses rose incl. wc-papir og toiletrulle. Nu er prinsessen her blevet en ung kvinde - men denne oplevelse glemmer hun aldrig. Smiley

Jeps! farmor stod klar med kameraet, og hurra for det. Sikke et foto at få i kassen.

**********

For børnebørnene er sejlturen over til os en oplevelse. Vi medbringer altid hygge-nygge i form at drikkevarer og lidt spiseligt samt legetøj/spil til sejlturen. Færgeturen til Avernakø bliver her lige krydret ekstra med vinke-vinke til Ærø-færgen, som har kurs mod Faaborg.

**********

Jeg har haft tusinder af bekymringer,

de færreste er blevet til noget.

Citat: Mark Twain

**********

Davinde Naturbørnehave - verdens bedste børnehave.

NB: Det kræver mindst 2 flyverdragter at gå i børnehave her, da udelivet leves dagen lang - næsten uanset vind og vejr -  med fri leg, passe får, bålhygge, sang og musik. Disse  flyverdragter er nok resultatet af  "fri leg". Smiley

Åh freedom

**********

Found my resting-spot on Avernakø

Her ryges rygeost hele året - også som her i stærk blæst. Jeg ryger i mælkejunge, hvor der lige er skåret hul forneden ind til "brændkammeret". Heri fyldes halm, og ovenpå toppes med saftige brændenælder, som sørger for at slukke ilden, så der kun dannes røg. I mangel af brændenælder (efterår/vinter), så bruger jeg simpelthen afriv fra græsplænen, som der nærmest er saft i hele året. Det slukker ihvertfald ilden og laver røg. Alternativt kan man investere i en rigtig rygeovn.

Her får du lige opskriften på überlækker hjemmerøget rygeost:

1 liter tykmælk

1 liter ymer eller youghurt neutral.

Bland godt sammen. 

Find skål frem, samt sigte og ostelærred  (kan købes i alle stofbutikker, og vaskes blot efter brug).

Spred osteklædet ud over sigsten og stil sigten ovenpå skålen. Sigten skal være stor nok til at rumme 2 liter.

Hæld nu blandingen op i sigten med osteklædet. Stil hele molevitten i køleskabet i 3-4 dage. Væden, som nu er i skålen - det er ostevalle. Eminent til at putte i bolle-/franskbrødsdej, så smid den ikke ud. Massen som er i osteklædet vendes nu over i sigte med jerntråde (som kan tåle varme + evt. få flammer fra rygningen, så brug IKKE plastiksigte). Sigten må ikke være bredere end hullet foroven i mælkejungen. Tænd op i brandkammeret. Når der kommer røg, så sættes sigten over hullet, og der ryges i 3-4 min. Løft sigten fra hullet og se om undersiden har taget farve - for så er din rygeost færdigrøget. Ellers giv den lidt mere røg, hvis den ikke har taget farve.Vend rygeosten ud på en tallerken og pynt med kommen (min rygeost går altid i stykker under vendingen ud på tallerken, men rygeosten samler jeg igen med en ske. Pyntet med kommen og purløg, er der ingen der ser "reparationen". Smiley.

Velbekomme. 

**********


Jamen - hvor er det da godt Avernakø har sin helt egen dygtige traktor-doktor. Denne fine ældre sag må allerede være på højkant igen. Den kan ihvertfald ikke spottes i traktor-doktorens indkørsel mere. Med garanti!!! - den er rundt på øen for at lufte sin genvundne køre-egenskab. Smiley

With love Avernakø

**********

Alverdens motorveje, flotte bygningsværker af broer, vilde tunneller, smukke snoede landeveje etc. - INTET kan stikke min vandvej hjem til Avernakø i skønhed og alverdens scenerier efter hvilket vejr det er. Om det er sommer eller vinter - så har begge årstider dannet grundlag for smukke og stemningsfulde fotos. Se da lige dette foto. Det er taget en sommeraften på færgen - lige da den har forladt færgelejet på Lyø. Altså det tangerer jo nærmest et sceneri fra det Græske Øhav.

With love Det Sydfynske ø-hav

**********

Jeg forventede næsten at se Jack Sparrow viste sig på dækket. Meeen det gjorde han ikke. Foto er taget fra morgenfærge i tyk tåge, hvor dette "sørøverskib" tonede frem af tågen i ly af den meget dovne morgensol, som gav dette flotte syn ved indsejlingen til Lyø Havn. Piiifft! der ligger altså 2 stk. 2-mastede skonnerter udenpå hinanden, hvis nogen undrer sig over dobbelt bovspryd og dobbelt op på master. Smiley.

Love my waterway!

With love Det Sydfynske ø-hav

**********

Mange øjne går gennem engen, men få ser blomsterne i den.

Citat: Ralph Waldo Emerson

**********

Ved godt dette foto bruges i min "lovsangshyldest" til Ø-livet på Avernakø (lige herover) - men dette foto er altså eet af mine "masterpieces" udi kunsten - helt tilfældigt - at "løbe ind i" et skønt motiv, alt imens jeg stod på Avernakø Havn og ventede på færgen. Jamen hvor heldig kan man da lige være. Dette motiv kunne jo lige så godt være fra et eller andet bounty-land. MEN DET ER DET IKKE!!!. Det er fra lille Avernakø i Det Sydfynske ø-hav.

Selvfølgelig forbeholder jeg mig ophavsretten til alle mine fotos - også dette pletskud.

With love Avernakø

********** 

Påtænker du at flytte til een af de skønne danske micro-øer, så er dine første investeringer som følger:

Selvlysende veste til hver enkelt person i husstanden.

1 stk. stavlygte pr. person i husstanden (alternativt pandelygter).

For på de små micro-øer er der ikke gadelygter overalt, og vinteraftener/nætter byder på de smukkeste Dark-sky. Måske du selv godt kan se ´, hvor du går - men du skal også kunne ses af eventuelle trafikanter (de findes jo også på micro-øerne - smiley), Derudover skal du ihvertfald huske at glæde dig over, at man trygt kan færdes helt alene i den buldermørke aften/nat på de små micro-øer - her Avernakø, hvilket ikke kræver nogen form for  investering, da det er ganske gratis. Smiley.

With love Avernakø

**********

"Åh nej!!! Skynd Jer væk - nu kommer hun sku igen og vil fotografere os".

Jeps! - det gør jeg nemlig. Elsker når øens fåreavler sætter fåremødre og deres nuttede uldtotter ud på vores mark om foråret. De går lige op ad vores have - kun adskilt med el-hegn. Intet andet. Vi bliver på fineste vis underholdt af de livsglade og legesyge lam. Og jeg har fortalt dem, at mig skal de ikke være bange for - jeg er vegetar. Men ser nu ikke ud til de helt stoler på mig. Smiley

**********

"Kunsten ved at være lykkelig er at gøre sine glæder enkle".

Citat: Peter Plys

**********

Så er det forår. Der er ihvertfald kommet de sødeste påskelam på vores mark. Dette er udsigten fra vores have: søde uldtotte-mødre med uldtotte-børn, havet og fyens kyst i baggrunden. Anes der er lille smil på dette lille lam?

With love Avernakø

**********

Gratis kunstudstilling.

Kik godt efter, når du opholder dig i naturen. Den kan altså kreere de flotteste kunstværker. De kunstværker findes overalt.

Her er det rund-deller og et fint hjerte "malet" med okkergult på granitsten.

**********

Blot malede sten med engblomster og noget så sjældent som en helt hvid guldsmed. Smiley

**********

Endnu en buket på budget til fødselar, kreeret med

frit-valg-helt gratis-fra-naturen. Buketten leveret i rengjort rødbedeglas som leger vase, omviklet med fine servietter bundet med hamp-snor. Altså: what`s not to like = smuk buket i vase ganske gratis. Smiley

**********

Mit mesterskud fra færgetur hjemover med sidste aftenfærge i marts måned. Jeg har aldrig som i ALDRIG set sådan en knivskarp genspejlning af himlen i havet. Faktisk har jeg aldrig oplevet det her syn før. Det var et magisk og vanvittigt smuk syn. Tak for det!.

**********

Øens saunatønde står helt perfekt til svedetur efter en kold dukkert. 

With love Avernakø

**********

Så gik der  da lige en sulten hare i vores fasan-foderhus. (DET her syn, det har jeg ALDRIG oplevet før).  Haren må have været meget sulten, for der blev da højlydt gumlet korn - blandet med den værste lyd jeg kender:  nemlig lyden af harens fortænder, der skraber hen over foderhusets jernbund - den lyd gav lige flash-back til skoletiden, når underviserens kridt knak, og det var negle, der peb hen over tavlen.

Værste lyd ever. 

**********

Lykken bliver aldrig mindre af at blive delt

Citat: Buddha

**********

Skulle bruge 2 værtinde-buketter, og sådanne kan jo godt løbe op i ret mange penge. Fik da lige kreeret 2 stk. fine af slagsen - ganske gratis. Her får du "opskriften":

2 stk. rengjorte store asieglas

Foråsbebudere fra haven (eller grøftekanten)

Mos (vi havde i græsplænen (hurra for det). ellers kan det findes på sten og træstammer i skoven)

1 ranke efeu pr. "vase" (kan du næsten finde overalt i naturen)

Hampsnor i passende længde (brugt til at holde servietterne sammen omkring "vasen")

2 servietter pr. glas (lagt udfoldet ovenpå hinanden,så de danner 8 spidser.

50 cm.grøn vindseltråd (til at surre mos og efeu fast ved overkanten glasset INDEN servietterne foldes udenpå.

HUSK: vand i "vasen".

Servietterne har jeg bundet udenom "vasen", hvor de danner en "krave" øverst oppe. Det er faktisk for at fange jord og drys fra mosset. En slags hagesmæk. Smiley.

2 fine buketter på budget - endda i vase.

NB: Vi skulle køre langt med disse 2 buketter - så de blev sat ned i gryde under kørslen. Ikke een dråbe vand var skvulpet over, da vi nåede frem.

**********


Jeg elsker at bo, hvor øjet kan se langt. Det giver så mange natur-oplevelser. Selv noget så almindeligt som en solnedgang i marts måned, kan give mig helt åndenød - når den som her ligner en "ild-stav", ovenpå hvilken solen hviler på en stribe mørk aften-himmel. Vi var flere, der oplevede dette helt fantastiske syn.

Ved godt, at der på bloggen her ER mange fotos af solop-/solnedgange - men de er en fantastisk del af mit ø-liv. Har tidligere boet i villakvarter, hvor en "hel" solnedgang slet ikke kunne opleves, da der var villaer rundt omkring matriklen, som tog udsynet.

Her på Avernakø kan jeg øjet se langt. Elsker de åbne vidder.

**********

Har haft store-børnebørne-dag i dag og hentet yngste trunte 1 og trunte 2 i skolen. Se lige hvordan man hurtigt får smidt støvlerne og så let som ingenting kan træde ud af en lynet vinterjakke, som efterfølgende bare bliver stående på gulvet. Smiley

**********

Elsket og savnet. SNE SNE SNE. Hjertesmiley.

En anden een må savne sin hue. Den hang til afhentning på gren - dengang for længe siden, da der var sne.

**********

Sted: M/F Faaborg 111.

Destination: Avernakø.

With love

Det Sydfynske øhav

**********

Set på øens opslagstavle!

Åben stald hos Avernakø Gårdbutik.

Jamen der er da al mulig grund til at aflægge Avernakø et visit i påsken.

With love Avernakø

**********

Dage smil:

Sjovt skilt spottet på restaurant i Ebeltoft. Både skilt og tekst er kreeret af indehaveren. Smiley.

**********

Smukke grene fra min bærbusk af racen Solstik. De er vildt flot pakket ind i en skønne palet af okkergule nuancer. Står smukt i flot stor og tung  vase købt til billig penge i butik, som stod for at skulle lukke De okkergule smuksakker vil stå for evigt, skal ikke have vand og falmer ikke, selvom de står i solen. Ren magi - ganske gratis fra haven  Tak frøken Solstik, for levering af smuk evighedspynt.

**********

Altså se da lige hvor smukt naturen kan male med brune og okkergule nuancer. Sådanne grene her, de koster jo "kassen" i butikkerne. Den Solstikbusk, som har været leveringsdygtig i disse skønne grene - den har været på vej op af jorden og til et endeligt på øens Sankthansbål mange gange. MEN DET KOMMER IKKE TIL AT SKE!. Den skal nu stå som levering af smukke okkergrene til fremtidige venne-/familie-/værtindegaver, hvor jeg så lige skal på jagt i genbrugsbutikker efter gedigne glas- eller stentøjsvaser, som kan huse store grene. Pakket i cellofan vil det da være en skøn gave at modtage (synes jeg - smiley).

**********

Må jeg præsentere 2 planeter i rendezvoux på aftenhimlen vest-syd/vest. Det er Venus til højre og Jupiter til venstre. Venus er den stærkest lysende. Dette syn er et meget sjældent fænomen, hvor de 2 planeter står så tæt sammen, da Jupiter (har jeg læst) er ca. 9 år om at komme rundt om solen. Lidt fascinerende at tænke på, disse 2 planeter er - sammen med Jorden, Merkur, Mars, Saturn, Uranus og Neptun - en del af samme solsystem.

**********

Set på øens opslagstavle!

Hvad vi får tiden til at gå med om vinteren på Avernakø???

F.eks. at deltage i det festlige Avernakø mandskor, som får flere og flere medlemmer. Man behøver ikke at være smørtenor for at deltage (og hold da op hvor de hygger sig i det mandekor - Smiley. )

With love Avernakø

**********

Set på øens opslagstavle!

Øens 60 plusser keder sig heller ikke.

Se da lige her!. Vi er tilmeldt og glæder os.

Piift! Jeg er vegetar, men spiser så bare tilbehøret:  kartoffelmos, salat og flutes. Har   bønner, kikærter og stegte æbler med hjemmefra.

Tilføjet efter vildtaften: Sørme om ikke arrangørerne havde lavet Nøddepostej til

mig. Hvor heldig en vegetar jeg er. Smiley

With love Avernakø

**********

Mellem korsang og fællesspisninger/sammenkomster - så er vi en hel del på øen som maler. Her har jeg stået ved staffeliet og og hygget mig med at se, hvor mange nuancer jeg kunne frembringe af 3 farver - bare ved at blande dem indbyrdes.

Smiley

**********

Efter nylig overstået stormvejrs-blæsende dag, er vandet som suget ud af lystbådehavnen. Det kræver MEGET lange ben at komme fra båd op på broen. Nogle både ligger og duver, andre virker som står de på bunden af havet.

With love Avernakø

**********

Gaven som IKKE kan pakkes ud - men jeg kan da fortælle, at den indeholder en stor granitsten, og at den ifølge vedhængte kort er Fra mig Til dig..

Smiley

**********

Toiletdøre spottet på ferie i sommerlandet. Her er da vist ingen tvivl om, hvilken dør der fører til henholdsvis dametoilet og herretoilet, selvom 

eneste indikation på, hvad hvilket toilet der  gemmer sig bag hvilken dør er bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-......... mod et enkelt bla.

Love it!

**********


Avernakø-beboer fremstiller det rene kunstværk: bovsprydnet til stort gammelt sejlskib. Det er 9 meter langt Der skal bruges over 400 meter tov og bindes over 2000 knuder. Dette er den ene halvdel. Den anden halvdel skal laves spejlvendt. Sikke et regnestykke at udføre, før  dette kæmpe stykke arbejde  kunne gå i gang. Jeg er vildt imponeret.

Det er så smukt et kunsthåndværk.

**********


Dygtig ø-bo har hænderne fulde med at fremstille det meget store og smukke bovsprydnet til stort gammelt træskib.

Jeg er meget betaget af dette kunsthåndværk.

**********

Naturen fremstiller også det fineste kunstværk:

store flotte, perfekte kuglesten af granit.

Jeps - jeg er samler af disse smuksakker.

**********

Medtrafikant på min vandvej - farvandet mellem

Lyø og Avernakø.

With love Det Sydfynske Ø-hav

**********

Savner rigtig vinter med sne og frost. Her er sidste års isformationer på Drejet. Jeg fik på gåturen hilst på sjove skabninger, kærestepar, redskaber og en lang frossenpind. Smiley

**********

Blev da lige fristet til at indtage en let frokost ude i haven på en dejlig solrig marts-dag. Forlod lige bordet et meget kort øjeblik. Da jeg kom tilbage, havde der da vist været en fugl på spil MED PLØREFØDDER. Smiley

**********

Mine børnebørn har mange talenter. Smiley. Sådan kan man også spise snack - bare der er hul i dem, og fingrene er små nok.

**********

Mit barnebarn kan multitaske. Smiley

**********

Blot 2 malede sten.

**********

Opskrift på toilet ved sheltertur.

Grav et hul, sav hul i passende størrelse ud i sædet på komfortabel plastik-havestol. Det hvide udskårede stykke på sædet - det er pap. Kan undlades - men er altså rart, da det udsavede hul i stolesædet, godt kan rive lidt i bagdelen ved  brug. Har forøvrigt set tilsvarende "toilet" andet sted - men istedet for pap lå her et rigtigt toiletsæde, som blev sprittet af efter brug. Nok mere hygiejnisk end pap. Smiley. Toiletrulle (som selvfølgelig er af biologisk nedbrydelig type)  ophængt i trægren med passende afstand til selve "toilettet". Skovl står altså i jorden bag stolen (kan ikke ses) - den skal jo bruges efter brugen af toilettet. Så skovles nemlig jord ovenpå ens efterladenskaber - dog først efter lille snapsebæger SolBio er fordelt i hullet (SolBio står i glas på sædet).  SolBio er nemlig formidabelt til primitivt toilet (vi bruger det også i campingvognens toilet). Det består af ren planteekstrakter, og dufter selvfølgeligt skønt. Ren natur - ingen kemi. Og det er meget meget effektivt.  Sluttelig tages en skovlfuld jord - fra den opgravede stak fra gravet hul under stolen - og den skovfuld jord smider du ovenpå. Håndsprit står altså også ved stolen-  klar til brug, så hygiejnen er helt i top, Må altså lige sige, at vi jo ikke slæber dette udstyr med, hver gang vi er på sheltertur. Kun ved dette specifikke shelter. 

**********

Gren med fugle og hjerter kreeret på smuk granitsten.

**********

Hulstens-vase.

**********


Hearts of gold on stone.

**********

Hjertelig velkommen til lille ny øbo. Hurra! Min ø er i rivende udvikling med tilflytning af unge børnefamiier. Hvor er det dejligt. Ved de får en pragtfuldt barndom som ø-barn. Smiley.

Hjertelig velkommen til lille vinterbaby.

With love Avernakø

**********

Gammelfar,gammelmor. Rokkefar, rokkemor.

Kært barn har mang navne.

De 2 her står altid på kaffebordet, når der er møde i øens Boliggruppe, og når mødet afholdes hos os. De indikerer visuelt, det vi kæmper for på øen: nemlig seniorboliger. Lige nu er ønsket om 2 x 3 dobbelthuse i offentlig høring, så vi er SÅ spændte. Vi har grunden, vi har 1 interesseret bygherre - men mangler yderligere 2, da byggeriets størrelse kræver det. Så sidder du derude og vil investere i seniorboliger på Avernakø (en ø i rivende udvikling), så er du meget velkommen til at kontakte mig via "Kontakt" øverst på siden. Piift! Listen er lang med interesserede indflyttere til boligerne.

With Love Avernakø

**********


Smukke motiver på nethinden finder du overalt på min lille ø.

Her fra Avernakø Lystbådehavn.

With love Avernakø

**********

Dette her er altså eneste vej til Korshavn fra Avernak i hård blæst og kulde fra nord. Drejet (dæmningen som forbinder Avernak og Korshavn) er pakket ind i tykt lag tang, som bølgerne skyller op i tykke dynger - samtidig med Drejet nu næsten er under vandspejl, og store bølger pisker ind over. Men - men - men: beboerne på Korshavn er altså også et sejt folkefærd. De kører forsigtigt fra færgen og hjem over Drejet. Har kun hørt alle kom trygt og sikkert hjem fra den farefulde færd. Smiley

With love Avernakø/Korshavn

**********

Endnu en betagende sommermorgen, set fra vores have.

Ville fungere godt som kulisse i trilogien Ringenes Herre.

**********

Lille stime af King Fish tager et hvil på en stykke drivtømmer. Bliver nok et længere varende hvil, da de jo er malet på sten.

**********

Kan du spotte vores færge?Tyk Tyk tåge. Vi kunne høre færgen, længe inden den svagt kunne anes, liiige før der gøres klar til at anløbe "min" ø.

With love Avernakø

**********

Mit "guld" som jeg finder på gåture langs vandet. Strandvaskede kæppe. Smiley

**********

Sådan ser der ud ved mit staffeli, når yngste trunter på 5 og 6 år har været i det kreative hjørne med hver sit maleri på bedding. De er ikke nær færdige, så projetet fortsætter, næste gang de besøger os. Det er store lærreder, jeg har købt til dem hver, så der er nok til mange kreatie male-timer, inden de malerier kan blive  monteret i svæveramme, og trunterne kan få dem med hjem. 

**********

Bare fin malet sten.

**********

I perioder står jeg selv ved staffeliet. For øjeblikket er det vintage frø-/blomsterløgposer, som jeg fordyber mig i. De er vild smukke og har fine tekster om producent og dennes adresse, latinske navne på hvert enkelt frøs udviklede blomst, som er så fine at få med  på maleriet, nøjagtig som på den originale frø-/blomsterløgpose - og så elsker jeg de støvede dusede smukke farver de frøposer har. Jeg er normalt ikke blomstermaler, men (nu pudser jeg lige min glorie - smiley) - jeg er da kommet meget godt fra mit første forsøg her, udi kunsten at overføre vintage-frø-/blomsterløgpose til maleri. 

NB: Jeg bruger altid Windsor oliemaling til mine malerier. Børnene maler med arylmaling på vandbasis, indtil de bliver lidt større. Så kan de få lov at prøve med oliemaling, som er meget "tungere" at arbejde med, og kræver afrensning med terpentin, som er no go for små børn.

**********

Helt fantastisk sten fundet på een af Avernakø´s strande. Pæn stor. Den er helt flad i bunden og havde den helt rigtige hældning til at blive transformeret om til den mest charmerende julemand. "Munden"  - gemt under det hvide skæg - er en helt naturlig fordybning i stenen. Det gælder tit om at benytte sig af de naturlige fordybninger/revner i stenen, når man skal vælge hvilket motiv, der skal males på den. Denne charmetrold af stor (og tung) julemand, er nu flyttet fra vores matrikel. Måtte altså lige signere ham i bunden. 

**********

Havde øvet mig et stykke tid på at male vanddråber. Nu skulle min kunnen udi vanddråbe-maling stå sin prøve på en fin sten. Den kreative proces udviklede sig til at inddrage et blad, vanddråben kunne hvile på, samt en meget tørstig mariehøne med kurs mod muligheden for at få slukket tørsten.

**********


Jeps! I min lille stalddørs-butik sælges også det pureste guld - til langt under gældende guldpris. Smiley

**********

Mæhh!

Smuk sten svøbt i får.

**********

Malet sten til de strikkeglade. Smiley

**********

Malet sten med vigtigt budskab.

**********

Ikke drivtømmer - men slæbetømmer. Smiley.

Har ældste barnebarn med på skattejagt ved stranden. Jeg  slæber på hendes guld (sten til maling), og hun slæber mit guld (drivtømmer). God arbejdsfordeling for hende.

**********

 Den vildeste solopgang set fra vores have.

Selv havet er farvet pink/orange. Love it.

**********

Nåh! - et lille hobbit-bo. Ingen kan flytte ind, desværre. Blot malet på lille sten. Smiley

**********

Jeg elsker de åbne vidder mod øst og vest fra vores matrikel - her kan virkelig opleves de mest fantastiske himmelfænomener, som når solen står op i øst, og månen stadig hænger på himlen i syd/vest.

Den ene er for nedadgående, den anden er for opadgående.

Hyggeligt. De når lige at hilse på hinanden. Smiley

**********

 

Rund fødselar ønskede sig hjælp til lækker hvilestol. Det er SÅ kedeligt bare at give penge i gave, så her blev indkøbt træstol i dukkehusstørrelse fra genbrugsbutik. Nu er den malet/dekoreret så fint med lille skilt hængende bag på ryglænet lydende teksten: "Do not disturb" - og samlet set indikerende hvad pengebeløbet er hjælp til. (Jeg lakerede stolen efter bemalingen). Pengene er foldet fint omkring et stykke pap, wrappet i klar folie, pyntet med sløjfe og den fine stol. Stol og penge bliver samlet pakket ind i cellofan toppet med stor sløjfe. Se nu er pengegaven da så fin at overrække fødselaren.

(Piift!: gaven gjorde lykke). Smiley

**********

Verdens bedste "legetøj"!PLØREDE VANDPYTTER.

 Og det gør ikke noget mine trunter bliver beskidte. De er klædt på til store vandpytter

og masser af pløre.

De har en fest. Åh freedom!

**********

Blomstrende forårsgrene inspirerede til prikblomster malet på stor sort sten.

De klæder hinanden de to. Smiley

**********

Er vild med sjældne chokoladebrune sten, som er svære (for mig) at finde langs stranden. De er SÅ smukke i farven. Fandt denne store chokoladebrune sten, med lille hurtigløbende nissepige, som forsvinder ind i naturlig sprække i stenen.

Altid sjovt at bruge stenens aftegninger/fordybninger i det motiv den skal males med

**********

Man får hurtigt nye mågevenner, når man sidder og venter på

færgen, nydende lidt

mad "to-go".

**********.

Foto taget fra vores have - med kun et splitsekunds forskel tidsmæssigt. Den vildeste himmel - nærmest spejlvendt med tung skyformation. Elsker disse vilde oplevelser med dramatiske/smukke "billeder" himlen kan frembringe. Fordi vi netop har de åbne vidder fra haven - og kan se langt mod øst og vest - så bliver oplevelsen ekstra stor med disse himmelfænomener.

**********

Lige en håndfuld nissehoveder -

malet på små sten.

**********

Ved godt vi går mod foråret - men her huserer nisserne hele året - også julemanden her i snestorm.

Malet på fin sort sten.

**********

Det glade hjerte lever længst. Reminder på glad rødmalet hjerte.

 Smiley

**********

Nu er det offentligt fremme i dagspressen, så nu afslører jeg, hvad det er for en arbejdsgruppe, jeg er medlem af på Avernakø: Det er Boliggruppen. En gruppe som opstod ud af det blå - vi er jo på fællesskabernes ø, og vi er hurtige til at handle i fællesskabets projekt - Smiley. Vi er en gruppe friske ældre øboere, som for manges vedkommende bor i smukke ældre - men større ejendomme, som jo skal vedligeholdes. Vi er slet ikke der, hvor vi ikke kan vedligeholde vores boliger endnu- men vi VED jo, at det er den vej, det går, og at man skal handle, medens man kan. Det er det vi gør. Alle elsker vi at bo på Avernakø, og nu har vi ansøgt om at få bygget 6 senior-boliger på øen. 3 x dobbelthuse af 2 boliger. Vi har byggegrunden, vi har arbejdet hårdt i 3 år på projektet, og tit har det været som at slå i en dyne, men nu er vi her: hurraa!!! nu er projektet nået så langt, at det er i 8 ugers offentlig høring. Forhåbentlig med det resultat, at der ingen indsigelser er, som kan stoppe projektet. Vi er alle i Boliggruppen SÅ spændte, og kan da også fortælle, at listen med interesserede seniorer, som ønsker at skrives op til seniorboligerne, bliver længere og længere. Så behovet er der. Må erkende, at det er med blødende hjerte, at vi så skal sælge vores skønne længehus med havudsigt på øen, læg hertil dejlig stor lade og 3 td. land.  Går projektet igennem, og vi er heldige, at få eet af husene, så skal vores elskede længehus nok averteres til salg inden alt for længe. Vi elsker det hus. Det er fuld af sjæl og charme, og vi vil savne det "for ever", den dag vi skal sælge og flytte fra det. Forhåbentlig til senior-boliger på øen. For at forlade denne bid af paradis - som Avernakø er - ville være nærmest utænkeligt.

With love Avernakø 

**********

Ja - sådan kan æggene se ud, når de handles lokalt og frisk fra hønsegård på Avernakø. Kan da næsten ikke nænne at spise dem. De er så smukke i farverne - som jo er efter hvilken race af høns, der har lagt dem.

With love Avernakø

**********

"Bandekasse" kreeret og udtænkt af vores Prins O på 5 år. Lille aflang papkasse med skåret hul til penge-indkast. Når de voksne bander, skal der erlægges klingende mønt heri. Der er allerede så mange mønter i kassen, at det kan rasle højlydt, når den rystes.

Elsker Prins O har skrevet sit navn total perfekt, fuldendt og gennemført - spejlvendt. Smiley

**********

Bjørnø, Lyø og Avernakø er jo et lille tre-kløver af microøer, som ligger og hygger sig i øhavet ud for Faaborg - og vi har alle 3 øer meget at byde på. Vi har alle skønne spisesteder - og hvad er mere nærliggende, end at give et gavekort til - denne gang - Café Pilegården på Bjørnø. Købte aluramme på vores lokale loppemarked "Hos Kratti". Efter rengøring af glas og ramme, blev gavekortet fint sat bag glas. Denne gave var til kobberbrudepar. Har lige tilført digitale blomster, der dækker personlig tekst til modtagerne af gavekortet.

Bare så du lige ved, at eventyret også ligger og venter på lille Bjørnø og med mulighed for at få mad og drikke - og minsandten også overnatning..

Check selv stedet ud på bjoernoegaard.dk.

**********

Elsker roser - de historiske med bedøvende duft. Har dem overalt i haven. Fritstående, i rosen-romper, som slyngroser, i store bede, i "jern-kravlegårde" - ja overalt. Også fint malede på sten. De er simpelthen overalt på matriklen. Disse er nu fraflyttet øen, da andre rosen-elskende medmennesker så muligheden for at tage ejerskab over disse skønheder.

**********

Til nylig overstået Gin-smagnings aften, blev der serveret det lækreste tapas fra Avernakø Gårdbutik (som også driver en skøn lille Café og gådbutik). Se da lige her! Her er kødudgaven, hvor det sidste touch med lækker brød er ved at blive anrettet. Jeg fik den dejligste vegetarudgave af deres tapas. Avernakø Gårdbutik leverer altså mad ud af huset, bre til opysning- foruden det driftige ægtepar også driver den dejlige hyggelige sommercafé, hvor man også kan nyde den ýber-lækre mad, de har på menu-kortet.

Det er altså ren Michelin-mad - PÅ AVERNAKØ!

Se mere på: Avernakø Gårdbutik.dk

********** 

Helt vildt! Artiklen fangede mig i bladet "Samvirke". Det er altså ikke ren pjat, det her. Artiklen er fra Videnskab.dk, Det var også denne artikel i Samvirke, der fik mig til at undersøge lidt mere om træer, og det liv de lever, hvor de står plantet. Det ledte mig til den helt fantastiske bog "Træernes hemmelige liv", skrevet af Peter Wohlleben, som er forstkandidat = baggrundsviden om træer er jo suveræn. Den bog er fantastisk og underbygger Samvirkes artikel om, at mennesket deler arvemasse med træer (og helt sikkert også mange andre planter). Jeg anbefaler på det varmeste at læse bogen Træernes hemmelige liv. Efter jeg læste den, har jeg virkelig svært ved bare at plukke en gren/save ditto af et træ. Min opfattelse af træer er for evigt ændret. Skynd dig at få fat i denne skønne bog, hvis du interesserer dig for hvordan vores verden hænger sammen, selv helt ned i Homo sapiens arvemasse.

Nu giver "kram et træ" mere mening. Smiley

**********


Englefjer malet på smuk sten.

Kan virkelig fordybe mig i at male disse smukke englefjer i alle afskygninger og faconer. Blot SKAL de være hvide.

**********.

Smuk uregelmæssig englefjer.

Smiley

**********

Englefjer lander altid på smukke granitsten.

**********

Så kom der kronvildt til Avernakø.

Dog blot malet på sten. Smiley

**********

Jamen - jamen dog!. Udover kronvildt, så byder Avernakø også ind med 3 stk. dådyr/rådyr (ved ikke lige hvad forskellen er).

Sandelig også malet på sten

Smiley

**********

Spottet i sommerlandet 2022.

Smiley

**********

Elsker dette loose, disede men smukke motiv fanget på Korshavn (den ø Avernak er forbundet med via dæmning kaldet Drejet).

Dette "hav" her er altså oversvømmelse. Det er diget mod havet som anes i baggrunden.

Ro og stilhed. Love it.

**********

Såmænd bare lækkert genbrugsfund.  2 stk. flotte bordskånere  - design-mæssigt fra min ungdomstid. Fejler intet. Er som nye. '

Pris. KR. 5,00 pr. stk.  Smiley

**********

Avernakø har Kroge-træer. 

Disse fantastiske grene - som har form som en krog - dem spottede jeg på gåtur. De er kraftige, og kan ikke bare brækkes af. Jeg måtte hjem efter en sav og så retur til øens kroge-træer. Jeg fik savet 4 stk. af inden mørkningen. For disse grene kunne da blive fantastiske kroge. Ville hente flere dagen efter - men da havde kommunen desværre været og skåret alle vejtræer ind. Øv. Men nu har jeg da reddet mig 4 kraftige kroge, og det træ gror nok flere kroge-grene i løbet af sommeren.

Se næste foto.

**********

Jamen altså! De kroge-grene fra forrige indslag, de er altså meget kraftige De kan bl.a.holde til ophæng af jakke, og som vist her - en stor have-vandkande. Vil også bruge dem ved bålpladsen til ophængning grill-redskaber m.m.

De er altså ret seje.

Fik stor blomst i gave, og den kunne ikke holde sig selv oprejst mere. Nu holdes den oppe af en lang krog-gren, som er suveræn som "blomster-støtte". Ved ikke hvad det Kroge-træ hedder, men ved een ting: når det kroge-træ gror flere kroge, så skal jeg da helt sikkert ud med saven igen.. Der må da være mange kreative projekter, de kan bruges til. De er både smukke og meget stærke.

Hurra for kroge-træer. Smiley

**********

Mæhh!!!

Malet kugle-sten.

**********

Hvor heldig er jeg da lige at finde en hjertesten med det fineste hul i. Den er nu ophængt i fin hampsnor i køkkenet.

**********

Meget stor hjertesten i granit. Manden borede hul i bunden, så den via jerndut kunne forbindes til flot stykke drivtømmer-rundel. Nu er det jo et helt kunstværk, som står og pynter i vindueskarmen. Love it. Smiley

**********

Elsker duftroser og elsker i perioder, at fordybe mig i at male på sten.

**********

 Vi bor på strækket kaldet Guldkysten på Avernakø. Det må være p.g.a. de solopgange og solnedgange vi har fri udsigt til. Vi kan jo ofte være pakket i guld om morgenen og svøbt i pink/orange om aftenen. Vi er i februar måned - og se da lige en solnedgang. Her males med den mangefarvede palet. Spot lige den pink/lilla farvestribe oppe i de blå natskyer - og elsker man lige kan ane lyset i huset oppe på bakken

**********.

Reminder skrevet på sten.

Må da give stof til eftertanke.

**********

Mega smuk stor sten - fra naturens side 2-farvet. Nu lige duttet op med prikblomster. 

**********

Bare smuk boho-malet sten. Smiley

**********

Så landede der lige en englefjer på smuk sten.

**********

Her fik både jeg og med-ø-bo os et godt grin,

udløst af dette kontratsfyldte foto.

Nogen har varme fødder - andre fryser futterne, bare temperaturen falder en smule sidst på sommeren (ej nærmere efterår).

Jeg er den med kolde futter og totalt uchecket fodtøj . Smiley

**********


Barnebarn ville male sten til os - og jeg blev da helt glad for den søde tekst og den søde smiley. Dog ytrede jeg min utilfredshed med, at der var malet et gevær på stenen (barnebarn var lige i den alder, hvor det var sjovt at lege med gevær farfar lige havde skåret til ham i træ). Straks  blev der tilføjet masser af røde hjerter. Hvem kan da nu stå for den fine malede sten kreeret af små børnehænder - med motiv af gevær, der skyder med hjerter. Smiley

**********

AvernaX  2023,  Musikfestival som jo afholdes på Avernakø hvert år.

Billetterne blev sat til salg i dag den 2. februar, og efter få time kunne der annonceres total udsolgt.

With love AvernaX og Avernakø

**********

Her huserer nisserne hele året. De gemmer sig de mest utrolige steder.

Denne har gemt sig i en - fra naturens side -

skabt "lomme" i en flad sten.

**********

Såmænd bare en

medtrafikant på min vandvej.

Her gives ingen "f-finger". Her vinker man smilende til  til hinanden. Smiley

**********

Reminder!

Blomst hvor du er plantet!

**********


Reminder!

Ikke for at skille sig ud, bare for at skille sig ud - men for  at skille sig ud på en måde så du "shiner".

Smiley

**********

UPS! Når man lige har kogt 10 liter kartoffelsuppe og opdager et stykke af grydeskeen er knækket af

NEDE I SUPPEN.

**********

Ja vi har skam fælles Ø-møde med både Lyø og Bjørnø indkaldt af vores fælles ø-konsulent.

På sidste Ø-møde forlod vi mødet helt opladet af energi, for det er altså et meget aktivt og kreativt miljø at være iblandt til sådanne møder vedr. nye spændende tiltag, og hvor langt de forskellige ø-projekter på alle øerne er nået.

Jeg deltager ihvertfald også denne gang, for jeg er med i en gruppe på Avernakø, hvor vi har stort projekt i støbeskeen, som vi afventer politisk svar på her i februar måned.

Mere om det inden længe. Smiley

With love Avernakø

**********


Piiift! - Jvnf. før omtalte

Ø-møde:

Her er et lille hint om, hvad den gruppe jeg er med i arbejder for. Smiley

**********

Må jeg præsenterer:

Hr. og fru Kingfish portrætteret på hver sin sten. Smiley

**********

Vi bliver tit spurgt om, hvad man dog laver på sådan en lille ø om vinteren - tit afsluttet med et

"I må da kede Jer".

Nej - det gør vi ikke. Det vrimler med opslag på øens opslagstavle eller hos øens købmand om hyggelige og festlige sammenkomster - ofte indkaldt af øens ildsjæle. Her er det Kulturspisnings-holdet (som består af Avernakø´s Michelin-kokke) som har hidkaldt til fastelavnsfest. Ofte kan der altså godt "trommes" 100 mennesker sammen til Kulturspisningens arrangementer - og ja - vi har tilmeldt os og medbringer yngste børnebørn, som gerne vil deltage. Jeps - vi vil alle være udklædt.

Der vil fra matriklen her komme en bonderøv, et fugleskræmsel, en politipige og en farlig haj. Smiley

With love Avernakø

**********


Stor dekorativ Flower-power sten.

**********

Interesserer mig meget for krystaller og deres forskellige good vipes til glæde for  bæreren af de smukke krystal-sten. Her fine armbånd som man selvfølgelig kan gå med uden at tro på noget som helst - de vil virke alligevel. Smiley

**********

Er det stenen eller beskueren der er smuk? Måske begge?

Måske statement om, at vi alle er smukke. Måske naturen er smuk??? Who knows?

"Smuk" er et positivt ord med et positivt statement, selvom det er skrevet kreativt - og så på en SMUK sten. Smiley

**********.

Går nattevandring i december måned med 2 andre ø-veninder. Det plejer at være Dark Sky, hvor vi går i nattemørket og nyder juleudsmykningen med lyskæder ved næsten hver bolig. Dette foto er taget på sådan en "lysvandring" i december måned kl. ca. 23. Det var nærmest som at vandre under midnatssolen. Det var altså den flotte måne, der totalt oplyste alt, som var det dagslys. Ind fra højre kom så lige en oplyst flyvemaskine med passagerer, der drog øst over. Jeg er mega stolt af dette foto - men må indrømme, at een af de andre "lysvandrings"-deltagere tog eet, der var endnu flottere. Denne "lysvandring" blev en oplevelse ud over det sædvanlige,

**********

Når bevaringsværdige skonnerter og galeaser sætter hinanden stævne i

Faaborg Havn.

Smiley

**********

Avernakø er blevet Tuk-Tuk-land. Smiley

**********

Ind imellem skal vores egen færge jo i dok.

Så besejles øerne Lyø og Avernakø af erstatningsfærger. Nogen gange er det Ærø-færgen Frigg, der sættes ind. Andre gange er det mindre hyggelige færger. Her kan så ikke lige være biler med, men så lader vi bilen stå i Faaborg, i tilfælde af vi skal bruge den på Fyn-siden.

Vi indordner os .Ret simpelt og ligetil egentligt.Smiley.

Her er 2 eksempler på sådanne små færger, som vi har været begavet med, da vores egen gik i udu.

De er så fine, små og hyggelige. og kan godt genere en lille vuggetur på havet. Men som øbo bliver man altså lidt sej, for det er ikke noget vi er bange for - dog kan det selvfølgelig være ubehageligt. Men vi er altså blevet lidt hårdføre, hvad det angår. Smiley.

With love Avernakø

**********

 

Aftenhimmel - lige ud for vores stue. Inden stjerner tændes på himlen, er der altså 2 stædige skønheder, som ihærdigt kappes om at skinne mere end den anden (de 2 små lysende stjerner for oven til venstre, og forneden til højre markeret med pile.. Du burde lige kunne ane dem på foto). Efter mine beregninger må det være Venus og Sirius. De er meget større og klarere end de andre stjerner (ved så ikke lige om Venus regnes for en stjerne eller en planet forklædt som stjerne). Stjernen øverst til venstre består ligesom af 3 stjerner i klynge (kan ses med det blotte øje), og stjernen i de lavere luftlag - nederst til højre - er een stor stjerne. De er vildt flotte, og lige her eneste lysende stjerner på aftenhimlen januar måned. Lige om lidt får de selskab af millioner af stjerner, men disse 2 her er stadig de største og mest lysende af alle stjerner.

Foto her er taget stik syd/vest kl. ca. 17.30.

Elsker disse formidable aftenhimler over øen.

**********

Flyvefisk mellemlandede i vores flagstang, og hang ud her i næsten 1 måned.

Den er nu fløjet videre ud i verden på nye eventyr. Smiley

**********

Tillykke-sten

**********

Set på øens opslagstavle = Smedeporten.

Jo tak - vi kommer.

Min ø er altså fuld af initiativrige beboere.

With love Avernakø

********** 

Smukkeste sted til et slag skak er lige her

With love Avernakø

**********

Når man ikke har kunnet opdrive en mistelten at hænge op juleaften - jamen så hænges en tilfældig grøn gren op med et statement om, at det ER en mistelten. For at ingen tvivl skal opstå, skrives det statement på seddel, som hænges på den grønne gren (hænges i øjenhøjde forstås). Nu kan INGEN være i tvivl om, at her må kysses.

**********

Såmænd bare fotos taget af månen med få minutters mellemrum. Smukt.

**********

Dagens smil!

Samtale-toilet

**********


Sådan ser vores Massey Fergusson ud, når den er pyntet til veteran-traktortræf på Avernakø. Smiley

**********

Det blev en magisk sejltur hjem på stille vinteraften med sidste færge. Kun lidt landkending og månens genskin i havet i horisonten, indikerede hvor kimingen var.

Jeg er virkelig ikke ked af min vandvej.

Smiley

**********


Så fik manden da lige en regnbue på krogen.

**********


Selv om man er een af de danske micro-øer, så er man altså ikke for lille til at skilte med vejarbejde (endda gravearbejde, som udføres i forbindelse med øens kommende micro-bryggeri - skabt af ung tilflytterfamilie). Vi glæder os til øl og brød i bryggeriets lille have.

With love Avernakø

**********


Øens fåreavler har on/off får gående på vores mark, og det er et stort hit blandt både os og børnebørnene. Sådan ser det ud, når man har fået af vide fra helt lille af, at det er godt at møde både dyr og mennesker i øjenhøjde. Smiley

*********

Ja - jeg lyver ikke.Dette var, hvad jeg skulle slæbe på - og ø-veninde havde lige så meget på slæb. Vi lignede altså to hjemløse posedamer. Smiley. Trods storm og regn havde vi nogle herlige dage på Marstal Camping.

********** 

Firbenet øbo som elsker at hænge ud i blomsterkasse på købmandens terrasse. Til de to-benede ø-boere  (vi gider jo ikke sidde i en blomsterkasse) er der opsat dejlige bord-/bænksæt under  overdækket terrasse.

Her sidder næsten altid nogen at slå sig ned med til hygge og snak. Smiley

With love Avernakø

**********

Er du på gå-ben Avernakø rundt?

Så skal du vide, at der nærmest overalt er skønne åndehuller, hvor man lige kan få et lille hvil, inden turen fortsætter.

With love Avernakø

********** 

.Solopgang set fra vores have, som den ser ud, når jeg står meget meget tidlig op. Synet her er faktisk værd, at stå tidig op for (og det kan jeg også godt om sommeren - men det er en anden sag, når vi når den mørke tid). Smiley

NB: Kan da godt forstå, det kaldes for Guldkysten, det stræk på øen vi bor på.

********* 

Er du til sejlsport  - alle typer - så er Faaborg altså et dejligt sted at bosætte sig.

 Alternativt er Avernakø også et godt bud. Smiley

**********

Tænk at bo et sted, hvor en gåtur hele tiden genererer kik til havet

eller bragende havudsigt.

With love Avernakø

**********

Det glitrende og smukke "sølv-vand" kan bl.a.nydes på skrænterne mod Ærø.

With love Avernakø

**********

Glade sommerminder.

Hav-sheltertur i skønne Lohals på Langeland (ja - de her shelters ligger ude i vandet, fortøjet via landgangsbro til bådebro). 

Selvfølgelig har vi lyskæder med.

Se mere på visitlangeland.dk.

Book allerede nu. Der er rift om overnatning i disse hav-shelters.

**********

Hav-shelter Lohals.

Sikke en skøn udsigt ud over lystbådehavnen. Føles og lyder som at opholde sig på en båd. Hvert hav-shelter indeholder 3 senge (smalle) med skummadras samt een køje til barn. 

NB: Fluenet medbragt hjemmefra.Smiley.

Book via visitlangeland.dk

**********

Så blev vi lige wrappet ind i pink og orange.

Fantastisk solnedgang efter en hot hot sommerdag.

Avernakø bliver puttet under pink dyne. Se da lige taget på vores bil: det er også farvet pink, og vandet i vandskålen til tørstige hunde/fugle foran min lille stalddørs-butik er i dagens anledning også malet pink.

Roser og hortensia er pinkfarvede fra naturens side, og på smukkeste vis forstærker de oplevelsen. Smiley

We are living in a pink world

**********

Vindues-kikker!

Kæmpe natsværmer sidder udvendig på stuevindue og kikker ind til os med de kæmpe store sorte kugle-øjne. Har det lidt ambivalent med, om jeg synes den er flot eller ulækker. Konklusion: den er fascinerende, så måtte selvfølgelig skyde foto af den indefra stuen.

**********

Sådan! Hvis nogen var i tvivl. Smiley

**********

Bedste venner nyder stille stund.

"Nogle gange er det de mindste ting, der fylder mest i hjertet." 

Citat: Peter Plys

**********

Jamen - sikke en stor hulsten vores yngste søn kom bærende hjem til mig med - fundet på "vores" strand.

Ligger nu og hygger blandt andre sten i haven.

**********

Med færgen hjem i solnedgang.

ALT  (havet,himlen,færgen, soldækket, mennesker, vores tøj) er wrappet i orange på en blikstille hjemtur, hvor vi alle på soldækket bare sad og lignede eet stort "Wauu" i ansigtet. Var som

at betragte verden gennem et orange filter. Hurra for smuk vandvej hjem.

**********

Leg med bark

Store stykker bark nænsomt pillet af træstykker klar til kløvning til brændeovnen. De er her bundet sammen med hampsnor og kan bruges til både blomsterskjuler og til lys (her batterilys) samt lyskæder. Det er altså en ret smuk DIY med naturmateriale. Idéen er hermed givet videre.

**********

Elsker tekster, der giver mening - og det gør denne.

**********

Avernakø Lystbådehavn er på sommerens solskinsdage tæt pakket

**********

Måne-opgang kan - som en solopgang - generere de mest fantastiske farver på himmel og hav. Sjældent set smukt som denne.

**********

Herre i eget hus.

Een af Avernakø´s beboere, som troner på egen matrikel, og i bolig som giver overblik og sikkert også status øens katte imellem. Det er jo ikke alle, der har egen whisky-tønde som bolig. Smiley

**********

Skumrings-time på Avernakø. Det er Lyø, der bliver puttet til natten i horisonten

With love Avernakø

**********

Mange smukke steder på Avernakø at vælge som sit fiske-spot. Her er vores valg. Pige-fisketur med kaffe, slik, kage, små skarpe, havblik, grin og hygge.  Fik en smuk solnedgang på krogen som eneste fangst.

With love Avernakø

**********

Så er det da godt, manden indimellem lander en flot havørred

**********.

Det er jo ikke helt uden grund, at nogle sky-formationer har fået navnet fåre-skyer. Skal du have hjælp til at gætte hvilket foto her, der tilhører et får?

Øens fåre-avlers får er foto til venstre. Fantastiske fåre-skyer er foto til højre. Ligheden er da slående. Smiley

**********

På tur med Opel Meriva the Van sammen med ø-veninde. Vi lå på Lyø camping i øsende regnvejr, så har lige bygget et hjemmekomponeret hæktelt. Her kan vi sidde i ly for regn og blæst. 2 dage brugte vi på at udforske vores nabo-ø Lyø, som også er et besøg værd. Vi sad faktisk kun her og spiste morgenmad og lige hygge inden sengetid om aftenen - for altså! Lyø havde lækkert spisested, velassorteret købmand - og så gik der rigtig meget tid med at snakke med de fastboende (vi deler jo skæbne som ø-boer). Lyskæder  og batteri-lamper er et must at have med på camping - OG et fluenet. For bagsmækken kan IKKE lukkes, når det "pressennings-hæktelt" er surret fast til bilen. Jeg og ø-veninde her er begge ret glade for at sove i shelter (ja - også vinter), så en åben bagsmæk er kun dejligt sådan frisklufts-mæssigt. OBS: på et rigtigt hæktelt, da skal bagsmækken altså også stå åben.

**********.

Min lille regnvejrs-pige og jeg på gåtur til øens købmand. Nej! - det er IKKE en parasol hun har lånt. Det er min kæmpe store regnbuefarvede paraply. Jeg går så bagved og bliver våd, for trunten har jo total okkuperet matriklens paraply.

N.B.:På Avernakø må man godt gå midt ude på Hovedvejen. Smiley

**********

SNØFT!. Hvor bliver tiden af. Den går så stærkt. Her yngste trunter "lige for lidt siden". Nu går den ældste i skole, og lillebror starter her til marts. Synes da det var i sommers jeg tog dette foto ude i Revkrogen, men det er jo nu 4 år siden. 

**********

Helt unikt både at se hvor regnbuen begynder, og hvor den ender.

Her i Det Sydfynske ø-hav - lidt syd-øst for Avernakø

**********

Gave til venner i Blåvand.

Flotteste stykke drivtømmer med påskriften

Velkommen, og lille hjemmekomponeret tekst på kort fra det smukke drivtømmer til de nye ejere. Vennerne har selv skønne knager, som de nu har monteret på planken her, og nu er den det fineste ophæng til overtøj, kurve m.m.

Piiift! Drivtømmeret her fandt jeg faktisk i Blåvand Huk, så nu er det jo bare kommet hjem igen.

P.S. Ja - vennerne blev lykkelige for gaven.

**********

Ja-ja - det er vildt flotte krybdyr - og så er begge arter STORE. Den til højre landede på mit hoved - og jeg får helt kuldegysning, når jeg tænker på den følelse (og lyd), det var, da den landede, for det kunne virkelig mærkes.

Jeg er ikke krybdyr-fan - men disse 2 arter her - de er vildt smukke, og meget larmende, når de flyver. Smiley

**********

Aftensmaden er lige landet på havebordet.

********** 

En rigtig lækker dram, som er hjemmelavet på snaps (ikke kryddersnaps). Jeg varmer snapsen op i en gryde. Heri puttes bolsjer - lige den slags, du godt kan lide (spar ikke på bolsjerne). Her har snapsen simret med blandede bolsjer. Når alle bolsjer er smeltet, så hældes drikken på flakon inden servering. Denne her smagte dejligt af lakrids. Kogt på Kongen af Danmark-bolsjer eller Blå ugler smager også dejligt. Brug nu endelig ikke fyldte bolsjer. Smiley. Jeg koger kun lige det snaps jeg regner med skal drikkes, da jeg ikke ved, om drikken kan holde sig. 

 Gad vide om snapsen  er kogt hel ren for alkohol, for man bliver ikke en gang snurrig af et par dram-glas. Smiley. 

**********

Korshavn Gamle Røgeri i nye klæder og nyt ejerskab. Vild lækre sager her ryges.

Absolut et besøg værd.

With love Avernakø

**********

Avernakø Havn

With love Avernakø

**********

Fordums genbo kommer og hilser på - med sin tamme kalkun i barnevogn (monteret med siddebrædt til den store fugl). Jeg ELSKER, at der på alle måder er højt til himlen på min lille ø. Det sætter kolorit på tilværelsen og udløser gode grin - og et godt grin er jo så sundt. Smiley

With love Avernakø

**********

Bare et fint motiv, fanget på Drejet 

(dæmningen til Korshavn)

With love Avernakø.

**********


Kapsejladsen Fyn rundt, set fra vores have.

**********

Jeg er også den lykkelige ejer af en sejlbåd. Den er fremstillet af et stykke drivtømmer, pind som mast, mit gamle halstørklæde som sejl og en rest stof som splitflag agter og i top masten. Den er med maling navngivet Joy og har blå vandlinje. Nej - jeg deltog ikke i Fyn rundt. Smiley.

**********

Ny beboer på Avernakø.

Elsker de frø-øjne.

Velkommen til øen Hr. Massey Ferguson

alá meget gammel model

**********

Så blev den store lanterne over det sydfynske øhav tændt.

*********

Avernakø har sit eget brandværn. Manden er med som frivillig brandmand. Her gøres klar til øvelse. Andre er på vej efter brandsprøjten. Der er både øvelser øens brandværn alene og  sammen med Faaborg Brandvæsen.

Er uheldet ude, og der bliver større brand, end øens brandværn kan klare alene, så kommer forstærkning fra Faaborg Brandvæsen ilende over havet i hurtige både, alt iment vores eget brandværn  holder ilden skak, indtil hjælpen er fremme - og den hjælp er lyn-hurtigt fremme i de vildt hurtige både. Så - går du med en lille drøm om at blive ø-bo, så er dette da lige en fin detalje at få med i overvejelserne.

Skriv det på din trygheds-liste over livet som ø-bo på en lille micro-ø. Smiley.

With love Avernakø 

**********

 

Bare til oplysning. Smiley

**********

Heldig lystfiskermand. 

*********

With love Avernakø

**********

Vi er SÅ kreative på Avernakø. Smiley.

Sådan er det muligt at køre med 3 trailere på een gang.

**********

Om det er 3 trailere vertikalt i streg eller

tepotte-træ i haven, så indikerer begge bare, at man altid kan opleve sjove indslag på gåtur øen rundt. Smiley.

**********

2 ø-piger tager på fisketur. Tror vi mistede alle blink - men så kan man jo bare binde en hulsten i snøren, Skulle man ramme en fisk med hulstenen, så har jeg ikke svaret på, hvordan man lander den. Smiley

**********

 Har lige købt tændstål. Tog mig rimelig lang tid at lave ild - men jeg er ikke typen, der giver op. Det lykkedes til sidst - men vil ikke påstå det er nemt. Manden sad og viftede med sin lighter "vil du ikke låne denne her". " NEJ! -

jeg vil bruge mit nyindkøbte tændstål".

Se da lige det bål jeg fik gang i. Tog mig "kun" 20 minutter. Smiley

**********

Set på vores nabo-ø Lyø

Smiley

**********. 

Så flot håndlavet Kryds og Bolle-spil. Vildt solide og meget meget flot husflidsarbejde. Pladerne er ca. 20 x 20 cm og brikkerne er flot store. Jeg bestilte spillene hos Trædrejning.dk. Her er meget flotte håndlavede ting i træ til salg. Jeg fik dem lavet på bestilling, da jeg ville have store plader og store brikker. De er så flot forarbejdet. Indramning af felterne på pladen er IKKE bare en malet streg. NEJ!!! det er et tyndt stykke af anden farve træ, der er nedlagt i en rille. Disse spil var til yngste børnebørn i julegave - eet til hver selvom de er søskende. Så kan de jo lave turneringer med mor og far - selvfølgelig med præmie til vinderen.

Jeg gav Kr. 200,00 pr. spil - hertil skal så tillægges fragt på Kr. 65. De er alle pengene værd.

Se mere på Trædrejeren.dk. Kan varmt anbefales.

**********

Ældste barnebarn er ekspert i at fotografere gennem vores kikkert med mobiltelefonen som kamera. Det er altså ikke en helt nem øvelse. Jeg har prøvet mange gange, og kan simpelthen ikke ramme kikkertens linse med en mobiltelefon. Men det kan prinsesse S. Se da lige her1

Kongeskibet fra vores have.

**********

Smuk krans i mos. Det er ikke mig, der har kreeret den - det er moder natur, og den moskrans er dannet på en stor sten.

Mega smuk.

**********

Reminder

**********

Coming up på Avernakø:

ØLivet = Micro Bryghus med bryggerhustruens eget lækre hjemmebag. Altså skønt lille sted med øl og brød. Åbning påregnes sommeren 2023 - men derfor kunne jeg godt lige henvende mig om at købe et gavekort til en rund fødselsdagsfest. Og se lige nummeret på det gavekort øverst højre hjørne: 0001. Det er altså meget meget flotte håndskårne gavekort, der udstedes ved ØLivet på Avernakø, og du kan måske også allerede nu købe gavekort til det lille bryghus og bageri via øens egen hjemmeside:

Avernak.dk hvor du kan kontakte ØLivet.

With love Avernakø

**********


Reminder

**********

Kan man overnatte/campere i en lille Opel Meriva?. Ja det kan man!. Vi har transformeret vores om til lille camper ved at slå bagsæder ned, rykke forsæder helt frem, bygge en "sengeforlænger" mellem nedslåede bag-/ og forsæderyg. Liggemålet er på ca. 185. Lejet er på 2 skummadrasser, 1 lækker tyk topmadras. Har  syet gardiner, forhæng ved hovedgærde for udsyn ind af forrude, batteridrevne læselamper med klemme monteret på "bambus-gardinstang",lejet redt op med lagen, dyner og hovedpuder - jamen så kan man da næsten ikke vente med at hoppe i kanen. Selvfølgelig er en drømmefanger et must, når vi tager på tur . Nu overnatter vi på Odense Camping, når familie/venner kalder til sammenkomst på de kanter. Det er trygt at overnatte på disse camper-pladser, de er billige, man har adgang til ALLE campingpladsens faciliteter + strøm, pladserne er oplyst og beskyttet  mod trafikeret vej af bevoksning. Juhu - vi er blevet autocamper-ejere i mini-format til billig penge. Budget var på Kr. 1000 i alt.

Drømmefanger tog jeg fra gæsteværelse.

Håber sandelig ikke jeg nu har spoleret vores gæsters nattesøvn. 

**********

Måske man lige skulle investere i et hæktelt, så vil vi være klar på camping op langs Vesterhavet til sommer. Hæktelt fåes fritstående, så bilen kan benyttes, når teltet lige kobles fra. Gardiner er nemme lige at lægge ned på sengelejet og sengeforlængeren er ligeså let at fjerne, så forsæderne kan skubbes tilbage i kørepossition. Det er s.. da et genialt set-up. Vores sengeforlænger er konstrueret i træ med slå-op-ben. Den er nem at fjerne, og ligger nu altid permanent i bagagerummet, hvor den intet fylder. Idéen er hermed givet videre til fri afbenyttelse 

**********

Blot små hjertesten

**********

ELSKER min vandvej.

Piiftt! Her er INGEN vejvrede eller stressede medtrafikanter.

With love Avernakø

**********

Mørk efterårs-nat - og jeg tør godt på alene hjem fra fest i Havnecaféen - også hvor øens vejbelysning ophører. Jeps! Medbringer lanterne for her er dark sky, og her er kun mig og min skygge helt alene på vejen i buldermørke.

With love Avernakø

**********

Her er billedet på en micro-ø med rimelig stor tilflytning af børnefamilier - nogle endda helt fra København og omegn. Køretøjet her er (typemæssigt) ALLE øens nye børnefamiliers foretrukne befordringsmiddel. Øj jeg gad også gerne have sådan een. NB: jeg er blevet kørt hjem på ladet af denne. Man sidder jo fint på de indbyggede sæder. Lige denne ladcykel er stor og kører på batteri.

With love Avernakø

**********

Ak ja! - det var dengang, der var vinter til, hvor sneen kunne fyge, hvor man skulle pakke sig godt ind, når man skulle ud, og man kunne være heldig at møde en lille snemand-familie lige i svinget ved Avernakø Gl. Præstegård.

**********

Fulgte børnebørns udfordring i deres naturbørnehave: "hvem tør løbe ud i sneen på bare tæer". Det gjorde en masse børn, og det gjorde jeg hjemme i vores have. Det var en kold omgang, så godt fusserne kunne blive varmet ved brændeovnen efter endt dåd.

**********

Fik lige bygget legesyg snemand som smilende hilste på de forbipasserende, dengang for længe siden, da vi havde rigtig vinter.

**********

ja - 2022 blev et stort billeår på Avernakø. Smiley

**********

Sådan een må jeg da have, men mine evner udi hækleriets kunst rækker helt sikkert ikke til sådan en smuk frakkeskåner til cyklen.

**********

Ved juletid huserer nisserne i alle afskygninger mellem træerne.

With love Avernakø'

**********

Endelig blev det jul - og børnebørnene kom og pyntede vores juletræ. Der kom både børnenes kreationer af perleplader, perlehalskæder og pynt kreeret af lillemanden på 5 år på træet (han stod lige og lavede fin pynt af tomme toiletruller, og selvfølgelig kom de også på årets juletræ sammen med lidt af vores julekugler) Nu står  juletræet i al sin pragt og kror sig med perleplader og tomme toiletruller på sine grene. 

**********

Vores julehytte klædt i hvidt.

Må erkende - den smukke sne nåede at

smelte, inden vi nåede juleaften. ØV!

Piiift! Jeg ELSKER s.. det hus. Smiley

**********

Så er hele øen inviteret til Nytårskur hos øens købmanden. Selvom opslaget her fra øens opslagstavle (smedeporten) er fotograferet skævt - så tror jeg alle der ser med her godt

forstår budskabet. Jeg ELSKER de her små "skal-vi-lige-mødes-til-hygge-og-snak" som Avernakø er en ren mester i at kreere. Hvem siger det kun er de kongelige, der afholder Nytårskur - det gør vi altså også på min lille ø.

With love Avernakø

**********


Vores bålkomfur kreeret af øens kreative smed. Vaskemaskinetromle monteret på bilfælg via firkantrør af jern. Jeg er her ved at koge 6 liter rodfrugtsuppe. Altså! - så er det også vildt hyggeligt at lave mad over bål. Der er så ikke lige en knap til at skrue ned for flammerne. Det kunne jeg godt have brug for en gang imellem. Smiley.

**********

Laver jeg ikke mad over det vaskemaskine-tromle-bålkomfur - så bruger vi det som bålkar på terrassen. Juleaften er det vildt hyggeligt at tænde bål. Så kan det bål nydes både indefra stuen/køkken og udefra, hvor man også kan blive varmet ved ilden,  Det er et meget smukt syn med kik til ilden gennem tromlens huller - ligner nærmest en stor lanterne. 

**********

Jeg elsker min vandvej. Her ses den med klimaneutral vej-belysning tændt. Der er da ikke nogen smukkere måde at blive fragtet fra A-B på end via denne vej. 

With love Avernakø

**********

Min cykellås alá Avernakø - og den virker. ALDRIG er den sløjfe blevet bundet op, når min cykel har holdt på havnen, mens jeg er taget til fastlandet på gå-ben. Om den virker på den anden side af havet - det skal jeg lade være usagt. Smiley.

With love Avernakø

**********

Så går jeg tur med de yngste trunter - lige midt på øens Hovedvejen = den mest befærdede vej på øen. Faktisk den eneste astfalterede - og så meget trafik er der altså heller ikke om vinteren. For en sikkerheds skyld, er vi alle i snor, så vi i samlet flok kan trække ind til siden, hvis der kommer bil eller traktor.

With love Avernakø

**********

Selvom det er vinter og solen står lavt, så kan jeg godt tage med manden på fisketur på de Avernakøske strande. Vi laver bare en lille picnic ud af det. Jeg sidder og varmer mig i solen med håbet om, at manden får en havørred på krogen.

With love Avernakø

**********

Altid godt at have spil eller legetøj med til sejlturen mod nye eventyr på enten Lyø eller Avernakø (og for så vidt alle andre destinationer, hvor der sejles til), hvis der er børn med. Vi hygger med børnebørnene med brædtspil, når sejlturen hjem til Avernakø tager en lille time på afgange, hvor vi runder Lyø. Børnene elsker den sejltur - lang eller kort -, for vi spiller Ludo, og der er små præmier til dem, der bliver slået hjem (for at der ikke skal blive sure miner over at blive slået hjem - ja-ja, ved det godt: Pædagogisk ukorrekt). Brugte samme koncept med de store børnebørn, da de var små, og i dag behøver vi ikke små trøstepræmier, når de taber i brædtspil. Metoden virker altså. Smiley

**********

Har altid syntes Avernakø er blå. I det rigtige lys, så lyser den helt op i blåt. Selvom det er vinter, solen hænger lavt

og jeg kaster laaaang skygge, så skinner øen blå. Himmel og hav har nærmest samme farve.

Man kan altså kun blive bjergtaget.

With love Avernakø

**********

Får man som øbo eller turist på øen brug for akut lægehjælp - så frygt ikke. Vi har (som alle småøer tror jeg) et akutberedskab. De yder førstehjælp, betjener hjertestarter og rekvirerer enten ambulanace eller helikopter, alt efter behov. Her er det den lille lægehelikopter som har hentet en patient på vores ø.

Som øbo tænker man altid, hvem der mon blev hentet af helikopter denne gang. 

With love Avernakø

**********

Finder du nogen sinde sådan en lille fin hul-sten her på stranden, så gem den. Det er simpelthen en perle fra stenalderen. Jeg fandt en lille håndfuld på stranden, og tog dem med på Svendborg museum, for jeg havde aldrig set så ens hulsten - både i form og farve. Det var jo så ikke hulsten. Disse stenperler er forarbejdet i stenalderen, og så brugt som dekoration i halskæder. De er meget fine, og jeg er glad for mit fund. Jeg fandt dem på Avernakø, så mon ikke der ligger flere gemt i vandkanten øen rundt.

**********

Til fællesspisning i forsamlingshuset. Jeg havde arbejdet med fliser i haven hele dagen, og fået "hvide" fingrer, som bare gør total ondt. Specielt ramt i pegefingeren. Omsorgsfuld med-øbo ved spisebordet varmede den finger i sin meget varme hånd. Hun slap ikke taget, før jeg havde fået farve i min pegefinger igen. Det er da nabo-hjælp, der vil noget.. Smiley

**********

Min lystfiskermand fangede ingen havørreder denne dag. Istedet kom han stolt hjem med en stor sten, som til forveksling ligner et torskehoved. Det kaldte han så dagens fangst. Smiley

**********

Nogle af øens børn har i samarbejde med 2 voksne øboere fremstillet masser af træstjerner, malet dem, hængt snor i - og sandelig også hængt dem i træer og buske hele vejen fra færgen og helt ud til slut Korshavn. De er meget forskellige allesammen - og alle i forskellige farver og mønstre. Her er stjernerne ophængt på vores matrikels vejtræer.

With love Avernakø

**********

Her er I de fine træstjerner om aftenen, når bilygter rammer dem. De lyser smukt op, for der er påsat selvlysende klisterbånd på alle stjernerne. Det er så fint et syn, når man kommer kørende i mørket, at se alle de dinglende lysende stjerner, der følger een hele vejen hjem, Tak børn og kreative sjæle. Så fin installation hele øens længde.

PS: Ikke fordi jeg ønsker gadebelysning hele øens længde. Er vild med øens Dark sky (den ende vi bor i) med tusindvis af lysende stjerner og en helt vild synlig mælkevej. .

With love Avernakø

**********

Sådan så det ud i sommers, da manden skulle køre brudekørsel fra Avernakø Kirke ved bryllup på øen. Vi var med som gæster - og det blev det smukkeste ø-bryllup i det flotteste solskinsvejr.

With love Avernakø

**********

Vi fandt vores her på Avernakø

**********

Giv et syngende telegram i gave. Det gjorde vi til barnebarns konfirmation. Det var en vild smuk og rørende oplevelse for alle. Vi brugte Fleurs Singing Telegram, og dem kan vi varmt anbefale. Det syngende telegram kan jo gives til alle lejligheder, og modtageren kan kun blive glad for gaven.

**********

Vores gæster bliver opvartet efter alle kunstens regler - det gælder også putning i liggestol under lunt tæppe på en kølig sommerdag incl. servering. Hatten er digital tilført i respekt for privatlivets fred for vores gæst her.

**********

Med små børnebørn på besøg juleaften, var dette "ilden" i brændeovnen.

Smiley.

**********

Selvom det er vinter, og skyggerne bliver lange i den lavt hængende sol, så er det nemt lige at finde et skønt spot og nyde vintersolens varme.

With love Avernakø

**********


Min hjemmelavede rosengelé af sorten

Henry Martin-

Se da lige den farve. Geléen her smager nøjaagtig som rosen dufter. Yammi Yammi.

**********

Ja-ja - vi bor jo midt i et lystfiskerparadis, så manden fanger skam havørreder.

With love Avernakø

**********

Fandt en stor hvid sten på stranden - MED fastgroet tang-hår. Den har jeg lige bygget videre på med sløjfe, malet ansigt og skrevet en lille tekst langs kind og hage som lyder: "Have a nice day".

Den ligger nu som velkomsthilsen på eet af gæsteværelserne.

**********

Please!! Kunne vi dog ikke få lidt mere sne denne vinter. Nej hvor jeg savner det.

********** 

Så er fugleskræmslet og bonderøven klar til øens årlige fastelavnsfest - jeps!!!, for både børn og barnlige sjæle.

With love Avernakø


Årlig strandrensning på Avernakø. Vi mødet til kaffe og rundstykker på købmandens terrasse (dem der vil/kan deltage). Så bliver der delt ruter ud, udleveret affaldssække, og så er det ellers med at få fyldt de sække med affald, som ligger i hegn, langs stranden og på strandengene. Efter endt indsamling ved middagstid, så mødes vi med alle vores affaldssække hos købmanden igen. Det er altså virkelig meget affald vi får samlet ind. Øens fåreavler står parat på købmandens terrasse med stor grill - for nu bespises alle indsamlere med hotdogs, øl og vand.

Herlig dag med motion, frisk luft, fællesskab og hygge som udmynter sig i ren ø. Piifft: det er altså helt utroligt hvad der indsamles af plastik. Plastik som IKKE nedbrydes i naturen - men som ender som micro-plast til stor skade for dyr, naturen og mennesker.

With love Avernakø

**********